Sóskaleves szalonnás édesburgonya- krutonnal

Sóskaleves szalonnás édesburgonya- krutonnal

Sóskaleves szalonnás édesburgonya- krutonnal

Hozzávalók 6 személyre
bő 1 kg sóska
5 dkg Barco kókuszolaj
Meru Himalája só
Meru kókuszvirágcukor
2 evőkanál liszt
1 l víz
4 dl Cocomas kókusztejszín
a krutonhoz:
3 közepes édesburgonya (kb. 50 dkg)
20 dkg füstölt, húsos szalonna apróra kockázva
kevés Barco kókuszolaj

A sóska vastag ereit és szárait eltávolítjuk, a leveleket megmossuk, lecsepegtetjük. A felhevített kókuszolajra dobjuk, megfonnyasztjuk, sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint. Meghintjük a liszttel, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel és a kókusztejszínnel. Felforraljuk, és kis lángon 5–8 percig főzzük. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatéve még rotyogtat- juk, ha szükséges, tovább ízesítjük.

Az édesburgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kevés kókuszolajat hevítünk, rátesszük a batátát és a szalonnát, készre pároljuk/pirítjuk.
A levest a szalonnás édesburgonya-krutonnal tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·
A cikk kategóriái:
gluténmentes · hankka · kókuszvilág · Leves

Nem kommentelhető bejegyzés.