Spenótos-gombás frittata zsályás vajjal

Spenótos-gombás frittata zsályás vajjal

Spenótos-gombás frittata zsályás vajjal

Hozzávalók
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 kisebb vöröshagyma
20 dkg gomba
20 dkg spenót

frissen őrölt bors
6 tojás
10 dkg reszelt cheddar sajt
továbbá:
6 dkg vaj
zsályalevél

A kétféle felhevített zsiradékon az apróra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. A spenótot nagyobb darabokra tépkedjük, a gombához adva pár percig fonnyasztjuk. A tojáshoz keverjük a sajtot, kevés sóval, borssal ízesítjük, és a gombás ragura öntjük. Pár percig lassú tűzön sütjük, majd a serpenyő nyelét lecsavarozzuk, és az edényt a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Így sütjük 5-10 percig, ezalatt a tojás is megszilárdul.
Közben a vajat kisebb serpenyőben forróra hevítjük. Rádobjuk a zsályaleveleket, ropogósra pirítjuk, és félretesszük. A megsült frittatát a zsályalevelekkel és a vajjal meglocsolva tálaljuk.

http://babette-babettefz.blogspot.com

http://edeny.hu/

Bookmark(4)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.