Spenótos újkrumpli

Spenótos újkrumpli

Hozzávalók

60-70 dkg újburgonya
1 kávéskanál egész római kömény
1 csipet őrölt kardamom
1 cm gyömbérgyökér
4 evőkanál vaj vagy olaj
1,5 dl zöldségleves
1,5 dl tejszín
1 kávéskanál koriandermag
1 evőkanál szárított korianderlevél
1 piros csilipaprika
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1/2 csokor medvehagyma (elhagyható)
60 dkg friss vagy fagyasztott spenót

A koriandert és a római köményt mozsárban összetörjük, a gyömbért lereszeljük. A vajat serpenyőben megforrósítjuk, beledobjuk a koriandert, a római köményt és a
gyömbért. 2 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az összevágott medvehagymát és a felkarikázott csilit. További 2 percig kevergetve pirítjuk. Beletesszük a megmosott újburgonyát, amit előzőleg megsikáltunk, hogy a lejönni kívánkozó héját leszedjük. Felöntjük a levessel, és kis lángon 20 percig főzzük. Beletesszük a spenótot, a tejszínt, és még kb. 10 percig forraljuk.

Tipp: a csilipaprika helyettesíthető 2 teáskanál csípős, darált paprikával vagy 2 teáskanál sambal oelek fűszerkeverékkel.

http://reviczkyblog.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.