Sült édesburgonya fetával, csírával

Sült édesburgonya fetával, csírával

Hozzávalók

3 közepes édesburgonya

frissen őrölt fekete bors

1 gerezd fokhagyma

20 dkg feta sajt

6–7 koktélparadicsom

olívaolaj

lucernacsíra

 

Az édesburgonyát alaposan megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk, a vágási felületét bekenjük a megpucolt, zúzott fokhagymával. A vágási felületével lefelé sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, és előmelegített, 210 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a vágási felületével felfelé tálcára sorakoztatjuk – ha szükséges, egyenesre vágjuk a talpát. Rámorzsoljuk a sajtot, rárakosgatjuk a cikkekre vágott paradicsomot. Meglocsoljuk néhány csepp olívaolajjal, és a csírával tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.