Sült libacomb hagymás, tört édesburgonyával

Sült libacomb hagymás, tört édesburgonyával

Hozzávalók 2 személyre
2 libacomb
1 teáskanál kubebabors
1/2 teáskanál zöld bors

a körethez:
2 közepes méretû édesburgonya (kb. 50 dkg)
1 közepes vöröshagyma
1 kisebb rozmaringág

olívaolaj
rukkola

A borsokat mozsárban összetörjük. A libacombot megmossuk, szárazra töröljük, majd alaposan bedörzsöljük sóval és a tört borssal. Legalább 2-3 órát, de még jobb, ha 1 éjszakát hûtőben pihentetjük. Sütés előtt 1 órával kivesszük, jénaiba vagy más tûzálló, fedővel rendelkező tálba tesszük. Lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 1 és negyedórát sütjük, közben többször meglocsoljuk a hús kisült zsírjával. Az utolsó 15 percben levesszük a fedőt, hogy a bőr megpiruljon.
A körethez az édesburgonyát héjastól bő, sós vízben megfőzzük (kb. 30 perc). A hagymát felszeleteljük, olajon aranybarnára sütjük. Az utolsó percben hozzáadjuk a felaprított rozmaringot is. Az édesburgonyát meghámozzuk, villával összetörjük, majd elvegyítjük a rozmaringos hagymával. A combot az édesburgonyával és rukkolával tálaljuk.

http://flamcsi.blogspot.com

http://webshop.fuszeresz.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.