Sült tejberizs cukor- és gluténmentesen

Sült tejberizs cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók
10 dkg basmati rizs
4 dl tejszín
2 dl víz
1 biocitrom reszelt héja
1 evőkanál vaníliakivonat
1,2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
továbbá:
1 dl tejszín
2 tojássárgája
a kenéshez:
vaj
a tetejére:
1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

A rizst 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
A tejszínt a vízzel felforraljuk. Belekeverjük az átmosott rizst, az édesítőszert, a citromhéjat és a vaníliát, majd fedő alatt puhára főzzük. Beledolgozzuk a tojássárgáját és a tejszínt. Tűzálló tálkákat vajjal kikenünk, a masszát beleöntjük, a tetejüket megszórjuk édesítőszerrel. Tepsibe forró vizet töltünk, a tálkákat beletesszük, és a rizst 180 fokon 40 percig sütjük. Forrón vagy hidegen tálaljuk.

Tipp: az egész adag 77g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(17)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.