Sült tejföl

Sült tejföl recept

Hozzávalók
2 dkg Mizo laktózmentes vaj
2 nagy pohár Mizo laktózmentes tejföl (66 dkg)

A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tejfölt, és nagy lángon, folyamatos keverés mellett felforraljuk – érdemes mély lábasba tenni, mert erősen csapkod. Ha felforrt, mérsékeljük a hőt, és addig főzzük a tejfölt, amíg kb. az 1/4-ére nem sűrűsödik. Nem kell folyamatosan kevergetni, de ne hagyjuk magára. Akkor jó, amikor az alja már oda-odakap, picit megpirul, és olyan sűrű, hogy a lábas alján egy helyre tudjuk húzni az egész krémet. Ez akár 30 percig is eltarthat. Megsózzuk, és jól záródó üvegbe tesszük. Behűtjük, majd tálaljuk.
Bármihez fogyaszthatjuk, amihez tejfölt szoktunk enni, magában mártogatósként, tésztával, kenyérrel is kínálhatjuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.