Sült tészta túróval

Sült tészta túróval

Sült tészta túróval

Hozzávalók
a sziruphoz:
1 dl frissen facsart narancslé
1 dl víz
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 biocitrom reszelt héja
továbbá:
12 dkg durumcérnametélt
10 dkg Mizo laktózmentes vaj
a krémhez:
25 dkg Mizo laktózmentes túró
2–4 evőkanál Mizo laktózmentes tejföl
1/2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
a tálaláshoz:
pirított pisztácia

A szirup hozzávalóit a felére beforraljuk.
A vajat palacsintasütőben megolvasztjuk, az összetördelt tésztára öntjük, és az egészet a palacsintasütőbe tesszük. Meglocsoljuk a sziruppal, és közepes lángon addig sütjük, amíg annyira össze nem áll, hogy egy tányért ráfordítva ki tudjuk borítani a serpenyőből. A tányérról a még meg nem pirult oldalával lefelé visszacsúsztatjuk, majd ezt az oldalát is megsütjük. A krém hozzávalóit összekeverjük, a tésztára halmozzuk, és még pár percig sütjük. Végül óvatosan tányérra húzzuk, és pisztáciával megszórva, forrón tálaljuk.

Ötlet: Segal Viktor

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.