Sültpaprika-krémes hummusz

Sültpaprika-krémes hummusz

Hozzávalók

15 dkg csicseriborsó

2 kápia paprika

2 teáskanál tahini szósz

1 gerezd fokhagyma

1 citrom kifacsart leve

kb. 1 dl szezámolaj

A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk, másnap puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük. A paprikát 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a héja fel nem hólyagosodik, szinte megfeketedik. 30 percre jól záródó edénybe tesszük, majd lehúzzuk a héját, a szárát és a magházát eltávolítjuk. A húsát a botmixerrel pürésítjük. A csicseriborsót, a tahinit, a megpucolt fokhagymát, a citromlevet és kevés szezámolajat késes robotgéppel, pulzáló módban elkezdjük összedolgozni. Közben ízlés szerint sózzuk, és annyi szezámolajat adunk még hozzá, hogy lágy krémet keverjen a gép. Tálba kanalazzuk, a közepébe mélyedést készítünk, és belemerjük a pürésített paprikát. Friss kenyérrel, pitával vagy tortillával tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A Russell Hobbs Desire 3in1 botmixerről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.