Sültpaprikakrémes rigatoni 

Sültpaprikakrémes rigatoni 

Hozzávalók 2 személyre

50 dkg piros kaliforniai paprika

3 gerezd fokhagyma

10–15 bazsalikomlevél

frissen őrölt fekete bors

frissen reszelt szerecsendió

a tésztához:

17 dkg durumliszt

2 M-es tojás

a tálaláshoz:

néhány bazsalikomlevél

 

A paprikát és a fokhagymát tepsire rendezzük, 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A paprikát műanyag dobozba tesszük, lezárjuk, pár percig így hagyjuk, majd eltávolítjuk a zöldség héját és magjait. A sült fokhagymát is megtisztítjuk, és a paprikával együtt a botmixerrel krémesítjük.

A durumlisztet deszkára halmozzuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást. Villával összedolgozzuk először a tojást, majd lassanként beleforgatjuk a lisztet. Ha a tojás felvette az összes lisztet, gyúrni kezdjük, és addig folytatjuk, amíg sima felületű, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, gyúrás közben adunk még hozzá kevés lisztet, hogy ne legyen ragacsos. 3 részre osztjuk, felhasználásig a nem használt tésztacipókat folpakba tekerjük. Az elsőt közepesen vékonyra nyújtjuk, kb. 5×2 cm-es téglalapokra vágjuk, és egyesével fakanál nyelének segítségével feltekerjük. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. Sós, lobogó vízben pár perc alatt kifőzzük, végül leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk.

Közben a krémet serpenyőbe kanalazzuk, kevés tésztafőző vízzel krémesítjük, sóval, borssal, szerecsendióval és az aprított bazsalikommal ízesítjük. Beleforgatjuk a tésztát. Tányérokba szedjük, aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk. 

https://varosikonyha.blog.hu

A Russell Hobbs Desire 3in1 botmixerről további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.