Sültparadicsomos-mascarponés gnocchetti

Sültparadicsomos-mascarponés gnocchetti

Sültparadicsomos-mascarponés gnocchetti

Hozzávalók 2 személyre

20 dkg koktélparadicsom

2 gerezd fokhagyma

kevés olívaolaj

1 csapott teáskanál olasz fűszerkeverék

2 evőkanál mascarpone

a tésztához:

17 dkg durumliszt

kb. 80 ml víz

a tálaláshoz:

bazsalikomlevél

 

A paradicsomot és a fokhagymát tepsire tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. A fokhagyma héját eltávolítjuk, a paradicsommal együtt serpenyőbe halmozzuk, villával összenyomjuk, félretesszük.

A durumlisztet tálba mérjük, és fokozatosan adagolva hozzá a vizet sima felületű, ruganyos tésztát gyúrunk. A tésztából ujjnyi hurkát formázunk, 1 cm-es darabokra vágjuk, majd szélesebb kés pengéjével bordázón egy határozott mozdulattal mindet átforgatjuk. Sós, lobogó vízben pár perc alatt kifőzzük, és leszűrjük úgy, hogy a főzővizet felfogjuk.

Közben a serpenyőben a krémet hevíteni kezdjük, sóval és a fűszerkeverékkel ízesítjük, majd belekeverjük a mascarponét is. Néhány evőkanál tésztafőző vízzel krémesítjük, végül a kifőtt tésztát is beleforgatjuk. Tányérokba szedjük, bazsalikommal díszítve tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

Bookmark(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.