Sütés nélküli sajttorta cukormentesen

Sütés nélküli sajttorta cukormentesen

Hozzávalók 20 cm-es kapcsos tortaformához

az alaphoz:

15 dkg cukormentes korpás keksz

10 dkg vaj

a krémhez:

4 dl habtejszín

2,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

2,5 csomag zselatin fix (2,5×2 dkg)

50 dkg mascarpone

1 evőkanál vaníliakivonat

a díszítéshez:

idénygyümölcs

 

A kekszet késes aprítóval ledaráljuk, elkeverjük az olvasztott vajjal. A tortaformába halmozzuk, és evőkanál fejével szépen elsimítjuk.

A tejszínt a kézi mixerrel kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a zselatint és 1,5 dkg édesítőt, félretesszük. A kézi mixerrel kihabosítjuk a mascarponét, beledolgozzuk a vaníliát és a maradék édesítőt. Fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet 2-3 adagban az alapra halmozzuk, evőkanál fejével mindig elsimítjuk, hogy ne maradjanak benne légbuborékok. A tetejét is simára egyengetjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap késsel körbevágjuk a forma mentén, eltávolítjuk a tortakarikát. A tortát idénygyümölccsel díszítjük, szeletekre vágva tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Russell Hobbs Retro krém kézi mixerről további infóért katt IDE.

 

 

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.