Sütőben sült gombás fasírtrúd 

Sütőben sült gombás fasírtrúd 

Hozzávalók

50 dkg ChefGomba barna csiperkegomba

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

10 dkg teljes kiőrlésű kenyér

frissen őrölt fekete bors

2 teáskanál őrölt pirospaprika

1 teáskanál morzsolt kakukkfű

1/2 csokor petrezselyemzöld

1 tojás

a dinszteléshez:

olívaolaj

a forgatáshoz:

5 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

a tálaláshoz:

majonéz

teljes kiőrlésű kenyér 

A kenyeret vízbe áztatjuk, a gombát kisebb darabokra vágjuk. A megpucolt vöröshagymát felkockázzuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, és puhára pároljuk. Késes aprítóban összedaráljuk. Sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, a kakukkfűvel és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. A kinyomkodott kenyérrel és a tojással alaposan összedolgozzuk. A masszából kisebb rudakat formázunk, mindet zsemlemorzsába forgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütési idő felénél megforgatjuk. Tányérra szedjük, majonézzel, kenyérrel vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

http://www.desszertszoba.hu/ 

A ChefGombáról további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(4)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.