Sütőben sült kókuszbundás csirkemell

Sütőben sült kókuszbundás csirkemell

Sütőben sült kókuszbundás csirkemell

Hozzávalók
50 dkg csirkemellfilé
Meru Himalája só
frissen őrölt fekete bors
a panírozáshoz:
3–4 evőkanál Meru extraszűz kókuszliszt
2 dl Cocomas kókusztejszín
1/2 lime kifacsart leve
1 tojás
10 dkg gluténmentes zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál Meru Himalája só
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1/2 kávéskanál fokhagyma-granulátum
a sütéshez:
kevés Barco kókuszolaj

A húst megtisztítjuk, kisebb szeletekre vágjuk. Mindet sózzuk, borsozzuk.
A kókusztejszínt elhabarjuk a limelével és a tojással. A zabpelyhet késes aprítóval durvára daráljuk, hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket, a fahéjat, a sót, a pirospaprikát, a borsot és a fokhagymát.
A húst a kókuszlisztbe, a tojásos kókusztejszínbe, végül az ízesített zabpehelybe forgatjuk. Nagyobb tepsit sütőpapírral bélelünk, vékonyan megkenjük folyékony kókuszolajjal. Elrendezzük benne a csirkemellet, kevés kókuszolajat csepegtetünk/spriccelünk rá. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük, a sütési idő felénél a szeleteket óvatosan megfordítjuk. Melegen, tetszőleges körettel tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(3)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.