Sütőben sült vaníliás-kardamomos fánk

Sütőben sült vaníliás-kardamomos fánk

Sütőben sült vaníliás-kardamomos fánk

Hozzávalók 24 db-hoz
a tésztához:
10 dkg vaj
3 dl tej
5 dkg friss élesztő
45 dkg liszt
1 csapott kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt kardamom
2 evőkanál cukor
a töltelékhez:
1 csomag vaníliaízű pudingpor (40 g)
2 csapott evőkanál cukor
4 dl tej
a tetejére:
1 tojás
porcukor

Sütőben sült vaníliás-kardamomos fánk recept

A töltelék hozzávalóiból a szokott módon pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni, majd sima végű habzsákba szedjük.
A vajat és a tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A liszt 2/3-át tálas mixer edényébe szitáljuk, elkeverjük a sóval, a kardamommal és a cukorral. Az élesztős eleggyel fényes masszává, majd a maradék liszt hozzáadásával egynemű tésztává dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, 24 egyforma részre osztjuk. Mindet meggömbölyítjük, sütőpapírral bélelt, 30 x 37 cm-es tepsire sorakoztatjuk. 30 percig pihentetjük. A közepükbe mélyedést nyomunk, és megtöltjük a pudinggal. További 10 percnyi pihentetés után lekenjük az enyhén felvert tojással, és előmelegített, 210 fokos sütőben kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Miután langyosra hűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

 

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.