Sütőtökös-céklás-kecskesajtos bruschetta

Sütőtökös-céklás-kecskesajtos bruschetta

Hozzávalók 6 szelethez
15 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
10 dkg cékla (tisztítva mérve)
5 dkg lágy kecskesajt
olívaolaj
1 evőkanál frissen aprított zsálya
6 szelet ciabatta
a tálaláshoz:
zsálya
olívaolaj

A sütőtököt és a céklát megpucoljuk, 1/2-1 cm-es kockákra vágjuk. A céklát serpenyőben, nagyon kevés vízzel 3-4 percig pároljuk, majd ha a víz elfőtt róla, némi olajat öntünk alá, és nagy lángon megpirítjuk, félretesszük. A serpenyőt kitöröljük (így nem színeződik meg a sütőtök a cékla levétől), ismét kevés olajat hevítünk, és nagy lángon átsütjük rajta a sütőtököt a zsályával. Elvegyítjük a céklával, és levesszük a tűzről.
A kenyeret megpirítjuk, megkenjük a kecskesajttal, ráhalmozzuk a sütőtök- és céklakockákat. Tálaláskor megszórhatjuk kevés zsályával, és meglocsolhatjuk pár csepp olívaolajjal is.

Tipp: a zöldségekhez adhatunk kevés balzsamecetet is, így még pikánsabb lesz az ízük.

https://flamcsi.blogspot.com

A Russell Hobbs Textures kenyérpirítóról további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.