Sütőtökös muffin

Sütőtökös muffin

Hozzávalók
1 dl olaj
15 dkg barna cukor
10 dkg finomliszt
10 dkg zabpehelyliszt
20 dkg finomra reszelt sütőtök
1 pohár natúr joghurt
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál sütőpor
csipet só
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál gyömbérpor
1/2 marék dió durvára vágva
a díszítéshez:
2 dl tejföl vagy natúr krémsajt
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé

Egy edényben összekeverjük a joghurtot, a cukrot, az olajat és a szódabikarbónát. Egy másikban a liszteket, a sütőport, a sót, a gyömbérport és a fahéjat. A kettőt vegyítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a reszelt sütőtököt és a diót. Fontos, hogy a lehető legkevesebbet keverjük, laza mozdulatokkal fogjuk össze a tésztát. Előkészítjük a kikent (vagy szilikon) muffinformát, a mélyedéseket háromnegyedig töltjük a tésztával.
Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával állapítjuk meg, hogy megsült-e a tészta. Ha igen, kivesszük a sütőből és 5 percig a formában állni hagyjuk. Ezután vesszük ki a muffinokat, így könnyebben kijönnek a formából.
Közben kikeverjük a tejfölt vagy a natúr krémsajtot a porcukorral és a citromlével, a kihűlt muffinok tetejét ezzel a krémmel díszítjük.

Tipp: tehetünk még rá színes szórócukrot, esetleg reszelt citrom- vagy narancshéjat.

http://vegavarazs.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.