Szalonnába göngyölt pisztráng

Szalonnába göngyölt pisztráng

Szalonnába göngyölt pisztráng

Hozzávalók 2 személyre
2 kisebb egész pisztráng (megtisztítva)
10-15 dkg vékony szelet füstölt szalonna
40 dkg burgonya (tisztítva mérve)
15 dkg fagyasztott zöldbab (kiolvasztva)
1 gerezd fokhagyma
1 rozmaringág
1 kávéskanál tört zöld bors

olívaolaj

A pisztrángokat megmossuk, szárazra töröljük. A belsejüket sózzuk, és kívül-belül megszórjuk a zöld borssal. Szalonnaszeletekbe tekerjük, és kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a köretet. A burgonyát megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Ezután serpenyőben, felhevített olajon, nagy lángon átsütjük. Rozmaringgal ízesítjük.
A fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Nagy lángon kb. 5 perc alatt megpirítjuk.
A halat a burgonyával és a zöldbabbal tálaljuk.

http://flamcsi.blogspot.com

http://webshop.fuszeresz.hu/

Bookmark(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.