Szalonnás-gombás pizza

Szalonnás-gombás pizza

 Hozzávalók

a tésztához:

45 dkg liszt

1 csomag sütőpor (12 g)

7,5 dkg vaj

25 dkg tejföl

1 csipet só

a feltéthez:

10–13 dkg ketchup

csiliszósz

15 dkg húsos füstölt szalonna

40 dkg ChefGomba fehér csiperkegomba

15 dkg trappista sajt

a tálaláshoz:

metélőhagyma

 

A liszttel összeforgatott sütőport és a vajat késes aprítóval morzsásra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, egyneművé gyúrjuk. Lisztezett felületen kb. 30×35 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük a csiliszósszal ízesített ketchuppal, rászórjuk az apróra kockázott szalonnát. Elosztjuk rajta a negyedelt vagy szeletekre vágott gombát, meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. Aprított metélőhagymával meghintve, szeletekre vágva kínáljuk.

https://hankka.blogspot.com

A ChefGombáról további infóért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · ·
A cikk kategóriái:
chefgomba · Főételek, köretek · hankka · pizza

Nem kommentelhető bejegyzés.