Szedres-pudingos pitetáska

Szedres-pudingos pitetáska

Szedres-pudingos pitetáska

Hozzávalók 6 db-hoz
a tésztához:
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 dl tejföl
1 tojássárgája
a töltelékhez:
10 dkg szeder
2 evőkanál víz
1 csomag vaníliás pudingpor (40 g)
3 evőkanál édesítőszer
3,5 dl tej
1 teáskanál vaníliakivonat
a kenéshez:
1 tojás
a tetejére:
por édesítőszer

A szedret lábosba tesszük, villával összetörjük, a vizet ráöntve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliakivonatot, félretesszük. A pudingport elkeverjük kevés tejjel és az édesítőszerrel, a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd összevegyítjük a szederkrémmel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, a pitekészítő forma segítségével 12 körlapot vágunk belőle, ebből 6-ot a mintázó betéttel. 1 teli tésztakört a vékonyan lisztezett formázó aljába helyezünk, és 1-2 evőkanál tölteléket halmozunk rá. A tészta szélét megkenjük az elhabart tojással, ráborítunk 1 rácsozott tésztalapot, majd rányomjuk a formázó tete- jét, lezárva ezzel a széleket. A pitét sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük a tojással. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is, majd a süteményeket 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Por édesítővel megszórva tálaljuk.

http://www.desszertszoba.hu

A pitekészítő készletet a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

Bookmark(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.