Szedres tarkedli

Szedres tarkedli

Szedres tarkedli

Hozzávalók kb. 16 db-hoz
4,5 dl langyos tej
1 dkg friss élesztő
2 púpozott evőkanál cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 nagyobb tojás
1/2 dl olaj
35 dkg liszt
1 nagy csipet só
15 dkg szeder
a sütéshez:
1–2 evőkanál olvasztott vaj
a tálaláshoz:
porcukor

Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, majd 1 evőkanál cukorral megszórva felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a tojást. Sűrű tésztává keverjük, lefedve legalább 1 órát kelesztjük. Végül óvatosan beleforgatjuk az apróra darabolt szedret.
A tarkedlisütőt felforrósítjuk, olvasztott vajjal kikenjük a mélyedéseit – ezt a műveletet minden adag sütése előtt megismé- teljük –, és mindegyikbe 1-1 evőkanálnyi tésztát kanalazunk. Közepestől mérsékeltebb lángon előbb az egyik, majd óvato- san megfordítva a másik oldalukat is megsütjük. A fánkokat porcukorral meghintve kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

Bookmark(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.