Szedres-túrós tésztafelfújt

Szedres-túrós tésztafelfújt

Hozzávalók 5 személyre
20 dkg szezámfusilli
20 dkg sovány túró
4 nagyobb tojás
1 kezeletlen citrom reszelt héja
4 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 csapott kávéskanál só
2 dl tejszín
20 dkg szeder
a sütőtálhoz:
kevés vaj

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A tojássárgáját az édesítővel, a vaníliával, a citromhéjjal és a sóval kikeverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a villával áttört túrót és a kihűlt tésztát. Óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a szedret. Vajjal kikent, közepes méretű formába simítjuk a keveréket, és 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 50 perc alatt megsütjük.

Tipp: az egész étel 71,1 g, 5 személyre számolva 1 adag 14,22 g szénhidrátot tartalmaz.

https://aranytepsi.blogspot.com

A Wise Pasta termékekről további információért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.