Szezámspagetti carbonara

Szezámspagetti carbonara recept

Hozzávalók
1 csomag szezámspagetti (20 dkg)

15 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
10 dkg gépsonka
2–3 evőkanál olaj
2 dl tejszín
15 dkg trappista sajt
2 tojás
frissen őrölt fekete bors

A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk.
A szalonnát és a sonkát apró kockákra vágjuk. A felhevített olajon megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Beleforgatjuk a tésztát, hozzáadjuk a reszelt sajt felét és az enyhén felvert tojást. Addig melegítjük, amíg a tejszín és a tojás szép krémes nem lesz a tészta körül; a krémesség eléréséhez a főzőléből is adagolunk hozzá. Alaposan megborsozzuk, és a maradék reszelt sajttal tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Wise Pasta termékekről további információért katt IDE.

 

Könyvjelzőkhöz(10)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · · ·

Nem kommentelhető bejegyzés.