Szilvalekváros sütemény glutén- és cukormentesen

Szilvalekváros sütemény glutén- és cukormentesen

Szilvalekváros sütemény glutén- és cukormentesen

Hozzávalók 20×32 cm-es tepsihez

a tésztához:
25 dkg sűrű (szatmári) szilvalekvár
4 nagy tojás
3,5 dkg Dia-Wellness 1:4 édesítő
10 dkg puha vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kezeletlen citrom reszelt héja
15 dkg darált mandula
5 dkg rizsliszt + a szóráshoz
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
a bevonáshoz:
10 dkg glutén- és cukormentes étcsokoládé
1 evőkanál olaj

Kivajazzuk és rizsliszttel megszórjuk a tepsi alját.
Elkeverjük a lekvárt 9 evőkanál meleg vízzel. Habosra verjük a tojásokat az édesítővel, majd beletesszük a vajat és a fűszereket is. Elvegyítjük a mandulát a rizsliszttel, a sütőporral meg a szódabikarbónával, és fakanállal a tojásos krémbe forgatjuk. A masszát a tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésmódban 25-27 perc alatt megsütjük. (Tűpróba! Vigyázzunk, ne süssük túl, mert kiszárad.)
A tepsiben hagyjuk kihűlni. Gőz fölött a csokoládét az olajjal megolvasztjuk, majd a mázzal bevonjuk a süteményt. Hűvös helyen tároljuk, amíg a csokoládé meg nem szilárdul, utána éles késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.

Tipp: keverhetünk a tésztába durvára vágott diót is, de készülhet csak mandulával, liszt nélkül. Ha csak hígabb szilvalekvárunk van, akkor a víz mennyiségét csökkenteni kell, vagy teljesen elhagyni belőle.

Az étel akkor gluténmentes, ha betartjuk a gluténmentes ételkészítés szabályait, és valamennyi felhasznált alapanyag a gyártó által garantáltan gluténmentes.

http://www.mohakonyha.hu

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.