Szilveszteri partifalatkák

Szilveszteri partifalatkák

Hozzávalók
50 dkg főtt, áttört krumpli
25 dkg vaj
25 dkg liszt
2 kávéskanál só
a tetejére:
1 tojás
ízlés szerinti magvak
a töltelékhez:
ízlés szerinti szendvicskrémek

A még langyos krumplit összekeverjük a vajjal és a sóval, majd kihűtjük. Belegyúrjuk a lisztet, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Mindegyik tetejét megkenjük enyhén felvert tojással, majd magvakkal díszítjük. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, a korongokat szendvicskrémmel megtöltve párosítjuk.

Tipp: a szendvicskrémek elkészítéséhez itt találnak recepteket.

http://www.recept-oldal.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.