Színesparadicsomos-galette 

Színesparadicsomos-galette 

Hozzávalók

a tésztához:

10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz

6 dkg hideg vaj

1 nagy csipet só

1–2 evőkanál jéghideg víz

a töltelékhez:

6,5 dkg ricotta

20 dkg színes koktélparadicsom

frissen őrölt fekete bors

néhány bazsalikomlevél

 

A tönkölylisztet késes aprítóba tesszük, belekockázzuk a vajat, hozzáadjuk a sót, és pár pulzálással morzsásra dolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a vizet (lehet, hogy egy evőkanál is elég), és összeállítjuk a tésztát. Fóliába csomagolva 30–40 percre hűtőbe tesszük.

Enyhén lisztezett sütőpapíron vékony körlappá nyújtjuk, tepsire húzzuk, és megkenjük a ricottával. A paradicsomot ízlés szerint felvágjuk, és a tésztára rendezzük úgy, hogy a szélétől 2–3 cm-t szabadon hagyunk. Sózzuk, borsozzuk. A tészta szélét a töltelékre hajtjuk, a lisztet leseperjük róla. Előmelegített, 175 fokos, légkeveréses sütőben 40–45 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt bazsalikomlevéllel díszítjük.

https://www.sugarfreedots.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.