Sztracsatellafagylalt cukormentesen

Sztracsatellafagylalt cukormentesen

Hozzávalók

2 dl jéghideg cukormentes habtejszín

2 dl cukormentes sűrített tej

2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

1 evőkanál vaníliakivonat

1 csomag zselatin fix (2 dkg)

5 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

 

Az édesítőszert és a vaníliát a sűrített tejbe keverjük. A tejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, 2 percig tovább habosítjuk. Beleszórjuk a zselatint, és további 3-5 percig magas fokozaton verjük. Jéghidegre hűtjük.

A fagylaltgépet bekapcsoljuk, és a masszát a már járó, kavaró gépbe öntjük. Addig kavartatjuk vele, amíg krémes massza nem lesz. A gépet kikapcsoljuk, a fagylaltot hosszúkás, lapos edénybe töltjük, beleszórjuk az aprított csokoládét, és fagylaltos kanállal gombócolva tálaljuk.

 Tipp: A fagylaltgép tartályát minden használat előtt legalább 8 órára tegyük mélyhűtőbe, majd a krémet mindig a már járó, kavaró gépbe öntsük, különben a műanyag keverőlapát a tartály falára ráfagyott krémtől eltörhet. Ha a gép már megfelelő állagú krémet kevert a fagylaltalapból, kapcsoljuk ki, a kész fagylaltot szedjük tálba, és légmentesen lezárva tegyük hűtőbe. 1 óra múlva vegyük ki, tálcára készítsünk belőle fagylaltgömböket. Fedjük le fóliával, tegyük mélyhűtőbe, majd pár óra múlva a jéggé fagyott gömböket szedjük nagyobb dobozba. Így tárolva bármikor tudunk belőle szedni, nem kell megvárni, amíg kanalazhatóvá olvad.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(4)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.