Tarkedli

Tarkedli

Hozzávalók 4 személyre, kb. 16 db-hoz
35 dkg liszt
1 nagy csipet só
4 dl tej
1 dkg friss élesztő
2 púpozott evőkanál cukor
1 púpozott teáskanál vaníliás cukor
2 nagyobb tojás
1/2 dl olaj
a sütéshez:
1-2 evőkanál olvasztott vaj
a tálaláshoz ízlés szerint:
porcukor
lekvár
gyümölcsmártás

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, majd 1 evőkanál cukorral megszórva felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a tojást. Sűrű tésztát keverünk belőle. Lefedve legalább 1 órát kelesztjük. A tarkedlisütőt felforrósítjuk, majd olvasztott vajjal kikenjük a mélyedéseit, ezt minden adag előtt megismételjük. 1-1 evőkanálnyi tésztát kanalazunk mindegyikbe, és közepestől mérsékeltebb lángon előbb az egyik, majd óvatosan megfordítva a másik oldalukat is megsütjük. A fánkokat porcukorral meghintve, lekvárral, esetleg gyümölcsmártással kínáljuk.

http://aranytepsi.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.