Tavaszi lencsesaláta

Tavaszi lencsesaláta

Hozzávalók
kb. 50 dkg főtt lencse (konzerv)
2 szál újhagyma (a zöldjével együtt)
3-4 kisebb sörretek
4 főtt tojás
1 piros kaliforniai (vagy másfajta piros színű) paprika
kb. 10 dkg hántolt, sózott napraforgómag
az öntethez:
1 dl tökmagolaj
1 citrom leve
frissen őrölt bors

A lencsét szűrőben lecsepegtetjük, és tálba tesszük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott újhagymát, a gerezdekre vágott sörretket és tojást, valamint a felkockázott paprikát. Megszórjuk a napraforgómaggal, és meglocsoljuk a citrommal összekevert, sóval, borssal ízesített tökmagolajjal.

Tipp: a salátát tovább gazdagíthatjuk kockára vágott füstöltsonka-darabokkal, illetve díszíthetjük friss petrezselyemzölddel vagy medvehagymalevelekkel.

http://ildinyo.blogspot.com

Nem kommentelhető bejegyzés.