Tejfölös-meggyes pite

Tejfölös-meggyes pite

Hozzávalók 25×35 cm-es tepsihez
25 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 evőkanál vaníliakivonat
1 csipet só
1 nagy pohár Mizo laktózmentes tejföl (330 g)
8 dkg olvasztott Mizo laktózmentes vaj
2 tojás
1 dkg gluténmentes sütőpor
40 dkg magozott meggy
a tetejére:
porrá őrölt édesítőszer

A tojást az édesítőszerrel és a vaníliakivonattal fehéredésig verjük. Belekeverjük a tejfölt, a vajat, a sót, beleszitáljuk a sütőporral elkevert zabpehelylisztet és csomómentesre dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rászórjuk és belenyomkodjuk a meggyet, majd 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük és szórás nélkül vagy porrá őrölt édesítőszerrel meghintve tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.