Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével

Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével

Tejfölös-mustáros tarja sajtos burgonyapürével

Hozzávalók 2-4 személyre
4 szelet sertéstarja

1 nagy pohár Mizo laktózmentes tejföl (330 g)
2 evőkanál mustár
olaj
a körethez:
1 kg burgonya

5 dkg Mizo laktózmentes vaj
kb. 2 dl Mizo laktózmentes tej
5 dkg Mizo laktózmentes trappista sajt
friss zöldsaláta

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sóval mindkét oldalukat bedörzsöljük, és 1/2 órát pihenni hagyjuk.
A tejfölt simára keverjük a mustárral, megmártjuk benne a tarja mindkét oldalát, és enyhén kiolajozott tepsibe fektetjük. A maradék mustáros tejfölt a tetejére simítjuk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órán át sütjük. A fóliát eltávolítjuk, és a húst – többször megfordítva – addig pirítjuk, amíg szép piros nem lesz, közben az ízes tejfölt magába szívja.
Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet. A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, a felforralt tejet, a reszelt sajtot, és burgonyatörővel egyneművé pürésítjük.
A tejfölös húst a burgonyapürével és friss zöldsalátával tálaljuk.

http://hankka.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(1)

No account yet? Register

A cikk címkéi:
· · · ·
A cikk kategóriái:
Főételek, köretek · hankka · mizo · sajt · sertéshús

Nem kommentelhető bejegyzés.