Tejszínes csicsóka

Tejszínes csicsóka

Tejszínes csicsóka

Hozzávalók 2 személyre
50 dkg csicsóka
2 dl tejszín

frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió(virág)
2-3 gerezd fokhagyma
a tetejére:
kevés reszelt sajt

A csicsókát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk. Összeforgatjuk a fűszerekkel és a tejszínnel. Tűzálló edénybe egyengetjük úgy, hogy ne maradjon közte sok levegő, és lefedjük. 190 fokos sütőben, 40-50 perc alatt puhára sütjük – addigra a tejszín nagy részét magába szívja. Megszórjuk a sajttal, és fedő nélkül addig sütjük, amíg szép színt nem kap.
Köretként vagy például tojással egytálételként kínáljuk.

Tipp: a csicsókát a krumplinál bátrabban fűszerezzük, mert kissé édeskés az íze.

http://jokaja.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.