Teljes kiőrlésű almás pite

Teljes kiőrlésű almás pite

Teljes kiőrlésű almás pite

Hozzávalók 40 szelethez
a tésztához:
32 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
8 dkg tönköly fehérliszt
8 dkg nyírfaporcukor
2 tojás
10 dkg kókuszzsír
5 dkg vaj
1 csomag sütőpor (12 g)
a töltelékhez:
1,5 kg alma (tisztítva mérve)
3 dkg nyírfacukor
1/2 citrom leve
1,5 teáskanál almás pite fűszerkeverék
a tepsi kenéséhez:
vaj

A megtisztított almát lereszeljük, a citromlével, a fűszerkeverékkel és a nyírfacukorral ízesítve megpároljuk.
A kétféle lisztet elvegyítjük a nyírfaporcukorral és a sütőporral, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal, kókuszzsírral és tojással tésztát gyúrunk belőle. 2 részre osztjuk, az egyik cipót lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra, a tepsi méretével megegyező téglalappá nyújtjuk. Feltekerjük a sodrófára, és óvatosan a kivajazott tepsire helyezzük. Eloszlatjuk rajta az almát, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk, és az almára tesszük. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben a süteményt 30-40 perc alatt megsütjük.

1 szelet 86 kalória, és 10 g szénhidrátot tartalmaz.

http://flamcsi.blogspot.com

http://webshop.fuszeresz.hu

Bookmark(27)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.