Teljes kiőrlésű zsemle

Teljes kiőrlésű zsemle

Hozzávalók 5 db-hoz

16 dkg teljes kiőrlésű liszt

6 dkg liszt vagy BL 80 kenyérliszt

1/2 dkg friss vagy 1/2 csomag szárított élesztő (3,5 g)

1/2 dkg só

1,5 dl langyos víz

a tálhoz:

olaj

A hozzávalókból 8-10 perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk. Olajjal vékonyan kikent tálba tesszük, lefedjük, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

A tésztát lemérjük, és 5 egyforma súlyú darabra osztjuk. Mindegyikből gombócot gömbölyítünk, és letakarva újabb 1 órát pihentetjük.

A sütőbe fémtálat teszünk, vizet öntünk bele, és a sütőt 220 fokra előmelegítjük. A zsemlék tetejét éles késsel vagy pengével bevágjuk, megspricceljük vízzel, és 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tipp: darabonként 30 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(28)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.