Tésztás lencseleves zöldségekkel gazdagon

Tésztás lencseleves zöldségekkel gazdagon

Hozzávalók 4 személyre
2 nagyobb sárgarépa
1 kisebb petrezselyem
1 kisebb karalábé
1 kis darab zeller
2 nagyobb krumpli
1 nagyobb vöröshagyma
5 dkg kölesfusilli
10 dkg konzervlencse
3–4 evőkanál olaj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csapott kávéskanál só
1 nagy csipet őrölt fekete bors
1 teáskanál mustár
1,5 l zöldségleves-alaplé

A zöldségeket megpucoljuk, a répát és a petrezselymet felkarikázzuk, a hagymát apró, a karalábét, a zellert, a krumplit kisebb kockákra vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, átforgatjuk rajta a zöldségeket. Felengedjük az alaplével, ízesítjük a fűszerekkel és a mustárral. Félidőben hozzáadjuk a tésztát. Ha a zöldségek és a tészta megpuhultak, az átmosott és lecsepegtetett lencsével gazdagítjuk a levest. Felforraljuk és melegen kínáljuk.

https://aranytepsi.blogspot.com

A Wise Pasta termékekről további információért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.