Thai paradicsomos-rákos curry

Thai paradicsomos-rákos curry

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg fagyasztott, előfőzött garnéla
1 piros kaliforniai paprika
35 dkg paradicsom
2 dl Cocomas kókusztejszín
2 teáskanál szárított ázsiai citromfű
1 teáskanál koriandermag
3 lime-levél
2 gerezd fokhagyma
3 cm friss gyömbér
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál nigellamag
1-2 kisebb, piros csilipaprika
2 evőkanál frissen aprított korianderzöld
20 dkg basmati rizs

olívaolaj

A garnélát kiolvasztjuk. A megtisztított fokhagymát, gyömbért és csilipaprikát felaprítjuk. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk. A koriander- és nigellamagot mozsárban megtörjük. Magas falú serpenyőben kevés olajat hevítünk, rádobjuk a fokhagymát, a gyömbért és a csilit, majd 1 perc múlva a megtört fűszermagokat. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, és néhány perc sütés után a paradicsomot. Beletesszük a citromfüvet meg a lime-leveleket, és hagyjuk, hogy a paradicsom levet eresszen. Kb. 15 percig főzzük, ekkor beleöntjük a kókusztejszínt, majd megvárjuk, amíg besűrűsödik a mártás, ekkor kerül bele a garnéla. Néhány percig rotyogtatjuk, végül elvegyítjük benne a korianderzöldet.
Közben kevés olajon megpirítjuk a rizst, felöntjük a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, majd lefedve, kis lángon 15 perc alatt megfőzzük. A paradicsomos-rákos curryvel tálaljuk.

https://flamcsi.blogspot.com/

A Kókusz Világ termékeiről egyéb infóért katt IDE.

 

Nem kommentelhető bejegyzés.