Tiramisuszelet cukor- és gluténmentesen

Gesztenyés rolád

Tiramisuszelet cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 24×36 cm-es tepsihez, 16 szelethez
a piskótához:
2×2 tojás
2×1 dkg 1:4 édesítőszer
2×2 evőkanál basmati vagy barna-rizsliszt (2×4 dkg)
2×2 evőkanál olaj
2×2 evőkanál víz
a kenéshez:
olaj
a krémhez:
50 dkg mascarpone
5 dl jól behűtött tejszín
2–3 dkg 1:4 édesítőszer porrá őrölve
1 teáskanál őrölt fahéj
továbbá:
2 dl főtt kávé
1 evőkanál mandulalikőr (elhagyható)
a tálaláshoz:
cukrozatlan kakaópor

A piskóta hozzávalóit megfelezve 2 lapot sütünk: robotgéppel 8 percen keresztül habosra verjük a tojást az édesítőszerrel. Belecsurgatjuk a vizet és az olajat, 2 percig tovább habosítjuk. Beleszitáljuk és óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk a rizslisztet. A sütőpapírt bevizezzük, a tepsibe simítjuk. Vékonyan megkenjük olajjal, majd a tésztát beleöntjük, elegyengetjük, és 180 fokon 10–12 percig sütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik lapot is. Mindkettőt kettévágjuk, félretesszük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét elkeverjük az édesítőszerrel és a fahéjjal, a mandulalikőrt a kávéhoz öntjük. A krém 1/4-ét csillagcsöves habzsákba szedjük, félretesszük. A maradékot 4 részre osztjuk. A sütemény összeállításakor minden piskótát vékonyan megkenünk kávéval, a krémmel betöltjük a lapokat és bevonjuk a tortát. A tetejét a habzsákból krémrózsákkal díszítjük, kakaóporral megszórjuk, majd a kész süteményt legalább 4–5 órára behűt- jük. Szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: a krémet érdemes betöltés előtt megkóstolni, hogy elég édes-e, és saját ízlésünknek megfelelően utánaízesíteni.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(5)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.