Tojáslikőr

Tojáslikőr

Hozzávalók kb. 1 l-hez
5 dl tej
2,5 dl zsíros tejszín
20 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 vaníliarúd
5 tojássárgája
2,5 dl vodka

A tejet a tejszínnel, a porcukor felével, a vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival kis lángon felforraljuk (beledobhatjuk a vaníliahüvelyt is). A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A tojássárgáját krémesre, habosra keverjük a maradék porcukorral, majd belevegyítjük az átszűrt vaníliás tejet és a vodkát. Üvegbe töltjük.
1 hétig hűtőben érleljük, közben naponta felrázzuk. 2-3 hétig eláll.

https://hankka.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.