Tojáslikőrös kozák sapka

Tojáslikőrös kozák sapka

Hozzávalók kb. 30 db-hoz
a piskótához:
6 tojás
12 dkg cukor
13 dkg liszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
a krémhez:
2 dl tej
1 dl tojáslikőr
3 csapott evőkanál liszt
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
továbbá:
2–3 evőkanál kókuszreszelék
a mázhoz:
5 dkg étcsokoládé

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját halványsárgára habosítjuk a cukorral. A lisztet és a kakaót tálba szitáljuk, összekeverjük. Szilikonspatulával először a krémes tojássárgáját forgatjuk a fehérjébe, majd a kakaós lisztet. A tésztát kb. 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen eloszlatjuk, és 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!) A kész piskótáról még langyosan eltávolítjuk a sütőpapírt, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejet és a tojáslikőrt elvegyítjük, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd puding állagú krémmé főzzük. Közvetlenül befedjük folpakkal, hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojáslikőrös krémet.
A piskótából 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk, a krémmel kettőt-kettőt összeragasztunk, majd az oldalaikat is bevonjuk vele, végül kókuszreszelékbe forgatjuk. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, a sütemények tetejére csorgatjuk. A máz dermedése után kínáljuk.

Tipp: ha marad krém, a piskóta szaggatása során leesett darabokkal pohárba rétegezzük, tetejét kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

Nem kommentelhető bejegyzés.