Tojásos-sonkás pizza

Tojásos-sonkás pizza

Hozzávalók 26 cm-es pizzához
a tésztához:
3 g só
1,5 dkg almaecet
2 dkg olívaolaj
14 dkg szoba-hőmérsékletű víz
1 nagyobb csipet Szafi Reform paleo morzsolt bazsalikom
1 nagyobb csipet Szafi Reform paleo morzsolt oregánó
1 nagyobb csipet csilipehely
10 dkg Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér- és péksütemény lisztkeverék
a szószhoz:
1 kis doboz sűrített paradicsom (7 dkg)
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
1 kávéskanál Szafi Reform paleo morzsolt oregánó
1 kávéskanál Szafi Reform paleo morzsolt bazsalikom
1 evőkanál olaj
1 csipet cukor
1–2 babérlevél

a feltéthez:
magozott olajbogyó
1 kisebb tojás
5–7 dkg mozzarella
hajszálvékonyra szeletelt füstölt sonka

A szószhoz a hagymát a felhevített olajon megdinszteljük, majd a többi hozzávalóval együtt, 1 dl-nyi vízzel felöntve lassú tűzön megfőzzük, kissé besűrítjük. A babérlevelet eltávolítjuk belőle.
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével kézi habverővel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és az egészet összegyúrjuk. 10 percet pihentetjük. Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, méretre nyújtjuk. Sütőpapíros tepsire emeljük, és villával sűrűn megszurkáljuk. (Erre azért van szükség, hogy sütés közben ne púposodjon fel a tészta.) 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton 35 percet sütjük. Ekkor megkenjük 1,5 evőkanál szósszal, majd 3-4 percre visszatesszük. Ismét kivéve rápakoljuk a tépkedett mozzarellát, a sonkát és a félbevágott olajbogyót, óvatosan a közepére ütjük a tojást. A sütő hőfokát növelve (esetleg pizza funkcióra kapcsolva) további 6-8 percig sütjük a pizzát. Ha kész, néhány perc múlva fogyaszthatjuk.

Tipp: a maradék szósz hűtőben néhány napig eláll, de mélyhűtőbe is tehetjük.

https://katakonyha.blogspot.com/

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.