Tojáspörkölt zabgaluskával

Tojáspörkölt zabgaluskával

Tojáspörkölt zabgaluskával

Hozzávalók 2 személyre
5–6 keményre főtt tojás
1 nagyobb vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 kisebb paradicsom
1 evőkanál őrölt pirospaprika

frissen őrölt bors
1 evőkanál Szafi Reform kókuszolaj
3 evőkanál házi totukrém
a galuskához:
5 dkg Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt
2 dkg Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
4,5 dkg víz
2 M-es tojás
1/2 kávéskanál só
kevés frissen őrölt bors
1 késhegynyi Szafi Reform paleo fokhagyma-granulátum
továbbá:
1 csapott kávéskanál Szafi Reform kókuszolaj vagy kacsazsír
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
savanyúság vagy saláta

A felszeletelt tojást tányérra sorakoztatjuk egymás mellé/fölé, soronként sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk. A kókuszolajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzátesszük a kis darabokra vágott paprikát, paradicsomot, és lassú tűzön puhára, krémesre dinszteljük. A pirospaprikával és a totukrémmel eldolgozzuk, ha szükséges, utánafűszerezzük. Óvatosan beleforgatjuk a tojást, és az egészet összemelegítjük.
Közben a galuska hozzávalóit alaposan elkeverjük. Nagyobb edényben 2 l vizet forralunk, enyhén sózzuk. Galuskaszaggatóval vagy kanállal beleszaggatjuk a tésztát, és amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, még 1 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, az olvasztott zsiradékra szedjük, összeforgatjuk.
A pörköltet a zabgaluskával tálaljuk, petrezselyemmel megszórjuk. Savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.

https://katakonyha.blogspot.com

A Szafi Reform termékekről további információért katt IDE.

Könyvjelzőkhöz(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.