Tonhalas farfalle

Tonhalas farfalle

Hozzávalók 6 személyre
50 dkg durumliszt
5 tojás
2 olajostonhal-konzerv (2×18 dkg)
20 dkg bébispenót
15 aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj

A spenót felét száraz serpenyőben megpároljuk, hagyjuk kihűlni.
A durumliszt felét deszkára halmozzuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleütünk 3 tojást. Villával összedolgozzuk először a tojást, majd lassanként beleforgatjuk a lisztet. Ha a tojás felvette az összes lisztet, gyúrni kezdjük, és addig folytatjuk, amíg sima felületű, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, gyúrás közben adunk még hozzá kevés lisztet, hogy a tészta ne legyen ragacsos. 4 részre osztjuk, felhasználásig mindet folpakba tekerjük.
A durumliszt másik felét is a deszkára halmozzuk, és mélyedést készítünk a közepébe. Beleütjük a maradék tojást, és hozzáadjuk a párolt spenótot. A tojást a spenóttal kissé összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a lisztet, és ebből is rugalmas tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, felhasználásig mindet folpakba tekerjük.
1 világos és 1 zöld tésztát ujjnyi vastag téglalappá nyújtunk. Mindkettőt 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk. A különböző színű csíkokat egymás mellé helyezzük, és az oldaluknál összetapasztjuk. Ha szükséges, kevés vízzel megkenjük a szélét, hogy összeragadjon. Az így kapott csíkos tésztát nyújtófával közepesen vékonyra nyújtjuk, késsel vagy derelyevágóval kb. 3×4 cm-es téglalapokra vágjuk. Középen mindegyiket összecsippentjük, így alakítjuk ki a farfalleformát. Az összes tésztával így járunk el, majd a masnikat sós, lobogó vízben pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
Közben felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a megpucolt, felaprított fokhagymát, és kis lángon párolni kezdjük. Amint színt kap, hozzáadjuk a lecsepegtetett tonhalat és a spenótot. Kissé összeforgatjuk, megvárjuk, hogy a spenót összeessen. Beleforgatjuk az ízlés szerint félbevágott vagy egészben hagyott paradicsomot, végül a tésztát is. Tányérokra adagolva tálaljuk.

https://varosikonyha.blog.hu

A cikk címkéi:
· ·
A cikk kategóriái:
Főételek, köretek · tészta · városikonyha

Nem kommentelhető bejegyzés.