Tonkababos csokoládétorta

Tonkababos csokoládétorta

Hozzávalók 25×12 cm-es formához

1/2 dl habtejszín

5 dkg vaj

4 tojás

11 dkg cukor

10 dkg liszt

2 dkg cukrozatlan kakaópor

1 tonkabab finomra reszelve

a krémhez:

8 dkg csokoládé

6 g cukrozatlan kakaópor

3,1 dl habtejszín

a díszítéshez:

reszelt csokoládé

A tejszínt és a vajat összeolvasztjuk.

A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, közben fokozatosan hozzászórjuk a cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját is, és további 2 percig habosítjuk. Beleszitáljuk, és óvatos mozdulatokkal, kézi habverővel beleforgatjuk a lisztet. A vajas tejszínt alaposan elkeverjük az átszitált kakaóval. A tojásos habból 3-4 evőkanálnyit a kakaós tejszínhez adagolunk, és addig keverjük, amíg teljesen homogén krém nem lesz. A tojásos habba vegyítjük, belereszeljük a tonkababot, és az egészet óvatos mozdulatokkal átkeverjük. A sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 170 fokon 25-30 percig sütjük. (Tűpróba!) Kiszedjük a formából, teljesen kihűtjük, majd lapjában 4 egyforma részre vágjuk.

A krémhez 60 ml tejszínt felmelegítünk, majd az apróra tört csokoládéval és a kakaóval gőz felett összeolvasztjuk. Csomómentesre keverjük, kihűtjük. Hozzáadjuk a maradék tejszínt, és habverővel kihabosítjuk.

A tésztát betöltjük a krémmel, kívülről is bevonjuk vele. Megszórjuk a reszelt csokoládéval, és tálalásig hűtőben tároljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

A fűszerekről egyéb infóért katt ide: http://www.fuszeresz.hu/

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.