Török csípős saláta

Török csípős saláta

Hozzávalók

50 dkg paradicsom

50 dkg uborka

kb. 30 dkg vöröshagyma

1 evőkanál olívaolaj

8 dkg paradicsompüré

1 kávéskanál csípős paprikakrém

frissen őrölt tarka bors

a tálaláshoz:

lucernacsíra

 

A zöldségeket megtisztítjuk, a paradicsomot falatnyi darabokra vágjuk, majd botmixerrel nagyjából pürésítjük. Az uborkát és a hagymát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsepegni. Kézzel alaposan kinyomkodjuk, és a paradicsomba forgatjuk. Ízesítjük a paradicsompürével, a paprikakrémmel, kevés sóval és borssal. Lefedve néhány órára hűtőbe tesszük, végül magában vagy köretként, lucernacsíra kíséretében tálaljuk.

https://hankka.blogspot.com

A Biohálóról további infóért katt ide.

 

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.