Túró Rudi cukor- és gluténmentesen

Túró Rudi cukor- és gluténmentesen

Túró Rudi cukor- és gluténmentesen

Hozzávalók 10 kisebb vagy 6 nagyobb db-hoz
25 dkg túró
6 dkg tejföl
1,2 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 evőkanál vaníliakivonat
1 biocitrom reszelt héja
1,5 dkg zselatinpor
45 ml víz
a bevonathoz:
15 dkg étcsokoládé (70%-os)
3 dkg vaj

A zselatint a vízzel összemelegítjük. A hozzávalókat késes robotgépbe tesszük, és összedaráljuk. A masszát 15 percre hűtőbe rakjuk, majd sima végű, nagyobb lyukú habzsákba töltve tálcára 6 nagyobb vagy 10 kisebb, egyforma hosszúságú rudat nyomunk. A tálcát 30 percre mélyhűtőbe tesszük, végül a rudakat bevonjuk a gőz felett a vajjal összeolvasztott csokoládéval.

Tipp: Késes robotgép helyett használhatunk botmixert is. Habzsák híján folpakívek segítségével egyforma nagyságú hengereket formázunk a masszából, majd a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mint a habzsákos változatnál. A desszertben csak a csokoládé szénhidráttartalmával kell számolni.

https://szepsegtar.blogspot.com

Könyvjelzőkhöz(17)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.