Túró Rudi-pohárkrém

Túró Rudi-pohárkrém

Hozzávalók 4 adaghoz
a tésztához:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
20 dkg nádcukor
3 tojás
15 dkg liszt
1 csipet só
a krémhez:
25 dkg mascarpone
25 dkg túró
2 dl hideg habtejszín
10 dkg porcukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1 kezeletlen citrom finomra reszelt héja
2 dkg étcsokoládé reszelve

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a cukrot. Beleforgatjuk a sóval elvegyített lisztet. A masszát 20 × 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 170 fokon 11-12 perc alatt készre sütjük. Közben a krémhez a tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A krémsajtot összedolgozzuk a túróval, a vanília kikapart magjaival, a citromhéjjal, a csokoládéval és a maradék porcukorral. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot is. A kihűlt süteményt felkockázzuk, és a krémmel együtt poharakba rétegezzük.

http://www.katucikonyha.hu

Könyvjelzőkhöz(0)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.