Túró Rudi torta

Túró Rudi torta

Túró Rudi torta

Hozzávalók 20 cm-es tortaformához
az alaphoz:
15 dkg cukormentes, teljes kiőrlésű keksz darálva
3 dkg cukrozatlan kakaópor
8 dkg olvasztott vaj
a túrós réteghez:
50 dkg rögös túró áttörve
2–3 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
6 evőkanál tejföl
1/2 biocitrom reszelt héja
2,5 dl habtejszín
2 csomag zselatin fix (2×2 dkg)
a csokoládés réteghez:
10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
1 evőkanál olaj
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)
1/2 dl habtejszín

A vajat összekeverjük a kakaóval és a keksszel, majd a sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk. A legegyszerűbb, ha ehhez a művelethez egy egyenes talpú poharat használunk.
A habtejszínt kemény habbá verjük, félretesszük. A túrót, a tejfölt, az édesítőszert és a citromhéjat robotgéppel kihabosítjuk, tovább járatva a gépet beledolgozzuk a zselatint, és további 1 percig kevertetjük a géppel. Kézi habverővel beleforgatjuk a tejszínhabot.
A túrókrém felét a kekszes alapra öntjük, meglocsoljuk az olajjal felolvasztott csokoládéval, néhány percre mélyhűtőbe tesszük, majd óvatosan ráöntjük a maradék túrókrémet.
Csípősre melegítjük a tejszínt, belekeverjük a csokoládét, és a mázzal bevonjuk a tortát. Pár órára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.

https://szepsegtar.blogspot.com

Bookmark(22)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.