Túrógombóc diós bundában

Túrógombóc diós bundában

Túrógombóc diós bundában

Hozzávalók 2 személyre, 16-18 gombóchoz
25 dkg rögös túró
4 dkg zabkorpa
1 evőkanál útifűmaghéj
1 kávéskanál só
15 csepp folyékony stevia
2 L-es tojás
a tálaláshoz:
2 maréknyi dió
3 evőkanál tejföl
8-10 csepp folyékony stevia
kevés poreritritol (elhagyható)

A túrót alaposan összedolgozzuk a zabkorpával, az útifűmaghéjjal, a sóval, a steviával és a tojással. Folpackkal letakarva legalább 1 órát állni hagyjuk.
Közben a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, a leváló héját eltávolítva, késes aprítóban durvára daráljuk.
2,5 l vizet kevés sóval felforralunk. A túrós keverékből vizes kézzel golflabda nagyságú gombócokat formázunk, majd mindet a vízbe tesszük. Amikor feljönnek a tetejére, onnantól számítva, gyöngyöztetve további 8 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, a dióban meghempergetjük. Tálalás előtt poreritritollal is meghinthetjük. A tejfölt a steviával édesítjük, és a gombócokhoz kínáljuk.

http://katakonyha.blogspot.com

http://termeszetes.com/

Könyvjelzőkhöz(6)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.