Túrógombóc

Túrógombóc

Hozzávalók
50 dkg Mizo laktózmentes túró
1 csipet só
1 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
12 dkg barnarizs-dara
1 biocitrom reszelt héja
3 tojás
továbbá:
8–10 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál Mizo laktózmentes vaj
a tálaláshoz:
Mizo laktózmentes tejföl
édesítőszer porrá őrölve

A túrót krumplinyomóval áttörjük. Belekeverjük a sót, az édesítőszert, a tojást, a barnarizs-darát és a citromhéjat. Csomómentesre keverjük, letakarva 15 percre vagy akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A vajat felolvasztjuk, és a zsemlemorzsát megpirítjuk rajta. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg!
Mély lábosban vizet melegítünk. Amikor forr, közepesre mérsékeljük a lángot, hogy ne lobogva forrjon a víz, mert a gombócok szétesnek. A túrós masszából vizes kézzel baracknyi nagyságú gombócokat formázunk – ne készítsük nagyobbra, mert főzés közben a duplájukra nőnek. Több adagban mindet készre főzzük: amikor feljönnek a víz tetejére, pár percig tovább főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük, és a zsemlemorzsába forgatjuk. Forrón, tejföllel meglocsolva, édesítőszerrel megszórva tálaljuk.

Tipp: az egész adag kb. 140 g lassú szénhidrátot tartalmaz.

https://szepsegtar.blogspot.com

A Mizo laktózmentes termékeiről további infóért katt IDE.

Nem kommentelhető bejegyzés.