Túrós alagút alj és sütés nélkül

Túrós alagút alj és sütés nélkül

Túrós alagút alj és sütés nélkül

Hozzávalók 24,5×9×9 cm-es formához

50 dkg túró

15 dkg natúr görög joghurt

5 dl hideg tejszín

3,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer

2 evőkanál vaníliakivonat

1 biocitrom reszelt héja

2 dkg zselatinpor

a ganache-hoz:

10 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)

1 dl tejszín

 

A túrót, a joghurtot, az édesítőszert, a citromhéjat és a vaníliát botmixerrel krémesre dolgozzuk. A tejszínből lágy habot verünk. A zselatint feloldjuk kevés hideg vízben, felmelegítjük, majd a túrós krémhez öntjük, és alaposan elkeverjük. Beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet a szilikonformába egyengetjük, és néhány órára fagyasztóba tesszük.

A ganache-hoz a tejszínt felmelegítjük. A tűzről levéve beletördeljük a csokoládét, és olvadásig kevergetjük. Langyosra hűtjük.

A formát tálalótálra fordítjuk és kinyomjuk a megfagyott túrós krémet. A tetejére csorgatjuk a csokoládéöntetet. Hagyjuk a desszertet szobahőmérsékleten kicsit felengedni, majd szeletelve tálaljuk.

http://www.desszertszoba.hu

A 3D szilikonformát a Cookori.com biztosította, további infóért katt IDE.

 

Bookmark(2)

No account yet? Register

Nem kommentelhető bejegyzés.